Earlwood

Earlwood

Mediterranean-Coastal Fusion
This renovation not only modernises the space but also introduces a Mediterranean-coastal aesthetic, turning a once dated and dark interior into a light-filled haven.

In this journey of transformation, we delved into revamping this townhouse, focusing on the creation of an open-plan kitchen and dining room that seamlessly connects to a charming courtyard.

The goal for this home was to create a harmonious blend that evokes a sense of relaxation and sophistication. To achieve this, a palette of soft, neutral tones was employed, complemented by the introduction of natural materials and modern accents.

The foundation of any interior design is the flooring, and in this renovation, grey terrazzo tiles take centre stage. The choice of terrazzo not only adds a touch of elegance but also provides a durable and low-maintenance surface. The grey hue serves as a neutral backdrop, allowing other design elements to shine.

The heart of this open-plan space is the kitchen, designed with a timeless white shaker panel Joinery. The clean lines and classic style of shaker cabinets contribute to the overall sense of simplicity and sophistication. This choice also ensures that the kitchen remains stylish for years to come.

To infuse a modern touch into the design, brushed brass taps and handles are incorporated. These accents not only add a hint of luxury but also create a visual contrast against the white kitchen, enhancing its overall appeal. Additionally, oak timber touches are strategically placed throughout the space, introducing warmth and a connection to nature.
The layout of this home was reimagined to maximise functionality and flow. The entertaining spaces, including the open-plan kitchen and dining room, are positioned downstairs, with living and bedroom spaces upstairs. This strategic arrangement allows for easy access to the courtyard, creating a seamless indoor-outdoor connection that is perfect for entertaining guests.
The townhouse's transformation is nothing short of remarkable. This once dated and dark space has now become a modern, spacious, and light-filled home. The combination of thoughtful design choices, strategic layout adjustments, and the infusion of Mediterranean and coastal elements has breathed new life into every corner of the townhouse.